Ingrediënten

Taart                                                                                      

  • 200g gezouten Nazarethboter
  • 80ml water
  • 320g bloem
  • 600g bakparels Een taartvorm van 24cm doormeter
  • 2 vellen boterpapier

Vulling

  • 120g gekookte ham in reepjes gesneden
  • 120g natuurspek in reepjes
  • 120g gedroogde ham in reepjes
  • 7 eieren
  • 1 chilipepertje
  • 500ml volle room
  • 1 preiwit
  • 10 pijpajuintjes
  • Peper en zout
  • 120g Nazarethkaas geraspt
  • Verse kruiden voor garnituur
  • 2 sneetjes gekookte ham voor garnituur

Bereiding

Bloem en water en Brugge boter tot een mooi deeg kneden en uitrollen tot 4mm dikte.

In een taartvorm een vel boterpapier leggen en hierop het deeg monteren.

Nu terug een vel boterpapier erop leggen en hierop de bakparels storten en het deeg dan 25 minuten bakken bij 180°C.

Nu de kaas, eieren, room, peper en zout mengen.

De fijngesneden prei, pijpajuintjes, spek, ham en chilipeper mengen.

De taartbodem ontdoen van steentjes en papier en hierop het groentemengsel verdelen.

Dan het eiermengsel erover gieten en dit dan bakken in een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende +- 40 minuten tot een mooie bruine kleur is bekomen.

Versieren met ham in rolletjes en kruiden en warm of koud opdienen.